x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A împușcat MORTAL un liceean pentru că asculta muzica tare și susține că a fost legitimă apărare

A împușcat MORTAL un liceean pentru că asculta muzica tare și susține că a fost legitimă apărare

30 Noi 2012   •   14:43
A împușcat MORTAL un liceean pentru că asculta muzica tare și susține că a fost legitimă apărare
Sursa foto: AP
Michael Dunn, un american de 45 de ani din Florida, a reaprins disputa în privința legii legitimei apărări, valabilă în acest stat, conform căreia poți să faci uz de o armă letală, dacă „simți” că viața îți este amenințată, informează Associated Press.
În urmă cu o săptămână, Dunn a împușcat, mortal, un tânăr de 17 ani, într-o benzinărie din Jacksonville. Jordan Davis se afla într-o mașină, împreună cu trei prieteni și se distrau ascultând muzică. Dunn a parcat lângă vehiculul celor patru și le-a cerut să reducă volumul. După un schimb de replici, Dunn și-a scos pistolul și a tras nouă focuri înspre Davis.
Avocatul lui Dunn susține, acum, că acesta a fost în legitimă apărare, întrucât ar fi văzut o armă în mașina tinerilor. Dunn nu s-a predat, ci a fost arestat de poliție a doua zi, când mașina sa a fost identificată. Acum, el susține că este „devastat” de urmările incidentului.
Tatăl lui Davis spune că acesta era adolescentul tipic, simpatic, la câteva luni de majorat, când vroia să se angajeze la McDonald's. El susține că singurii cărora ar trebui să li se permită portul de arme în afara propriilor locuințe ar trebui să fie oamenii legii.

×
Subiecte în articol: impuscat mortal muzica prea tare