x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încăierare la Casa Albă între procuroul şi consilierul lui Obama

Încăierare la Casa Albă între procuroul şi consilierul lui Obama

de Sînziana Stancu    |    04 Iun 2012   •   16:56
Încăierare la Casa Albă între procuroul şi consilierul lui Obama

La Casa Alba s-a dat un scurt razboi intre procurorul si consilierul lui Obama. Lupta intre Eric Holder si David Axelrod a fost una fizica si foarte serioasa, fiind necesara interventia unui tert pentru a-i "desparti" pe cei doi beligeranti infirbantati. Motivul incaierarii a fost acela al incercarilor consilierului Axelrod de a baga personal operativ pe gatul Departamentului de Justitie (Ministerul Justitiei) , condus de Holder. Procurorul s-a facut foc din cauza indraznelii consilierului, dar mai ales pentru faptul ca acesta a incercat sa-l denigreze, acuzandu-l ca s-a plans public de ingerinte politice in activitatea sa, scrie The Telegraph.

"Este o porcarie', i-a strigat Holder lui Axelrod la o intrunire de cabinet, in timp ce stateau fata-n fata ca doi cocosi pregatindu-se de lupta. Consilierul nu s-a lasat intimidat si i-a mai spus cateva vorbe dure procurorului :'Sa nu ma mai acuzi nicioada, nici-o-da-ta ca am incercat sa ma amestec in treburile Departamentului de Justitie!' ... Apoi i-a trantit-o : "Eu nu sunt Karl Rove', facand aluzie la unul dintre principalii consilieri ai fostului presedinte George W.Bush, care a fost acuzat ca a facut presiuni asupra Ministerului de Justitie pentru a concedia, in 2006, sapte dintre procurorii federali care nu-i erau de folos Casei Albe din punct de vedere politic.
Holder si Axelrod au fost departiti in final de Valerie Jarrett, o consiliera a Casei Albe, care s-a asezat intre ei doi ca sa nu incaiere mai rau si le-a ordonat, pur si simplu, sa iasa afara din sala si sa continue lupta pe hol.

Aceste dezvaluiri, precum si altele despre luptele din interiorul administratiei Obama, apar in cartea lui Daniel Klaidman, "Kill or Capture: The War on Terror and the Soul of the Obama Presidency', care va fi lansata astazi , in Statele Unite. In carte se vorbeste si despre controversata campanie dusa de Casa Alba impotriva retelei teroriste Al Qaida, precum si despre "razboiul' cu avioane-spion impotriva acestei retele si despre acea lista de suspecti de terorism numita "Kill List', dipa care Obama alege si semneaza cine va fi "urmatorul' care va fi ucis, punandu-si semnatura prezidentiala in dreptul respectivului.

×
Subiecte în articol: externe