x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu de proporţii la cartierul general al misiunii ONU-Uniunea Africană din Darfour

Incendiu de proporţii la cartierul general al misiunii ONU-Uniunea Africană din Darfour

21 Apr 2009   •   00:00

Un incendiu de proporţii a izbucnit duminică seara în cartierul general al misiunii pentru pace ONU-Uniunea Africană (MINUAD) de la El-Facher, în regiunea Darfour din vestul Sudanului, fără a provoca însă victime, a anunţat luni misiunea, citată de AFP.



Focul s-a declanşat într-o zonă de aprovizionare a cartierului general al MINUAD, la aproximativ zece metri de antenele de telecomunicaţii, a precizat Noureddine Mezni, purtătorul de cuvânt al misiunii.

Pompierii au avut nevoie de peste trei ore pentru a controla incendiul, primul care a survenit în cartierul general de la începutul misiunii comune ONU-UA din Darfour în ianuarie 2008.

"Au existat pagube materiale, dar din fericire nici un deces sau răniţi", a asigurat Mezni, evaluând daunele la cinci milioane de dolari.

"Incendiul a fost provocat probabil de un scurt circuit, dar această teză trebuie confirmată de anchetă", a adăugat el.

El a subliniat că operaţiunile misiunii au fost reluate.

Mai multe sute de civili şi militari lucrează şi trăiesc în cartierul general al MINUAD situat în El-Facher, capitala istorică a regiunii Darfour.

MINUAD constituie cea mai importantă misiune de pace din lume, din punct de vedere al efectivelor mobilizate. Ea numără în prezent 15.500 de poliţişti şi soldaţi, dintr-un total de 26.000 prevăzuţi în mandatul său.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe