x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un rus a ajuns la închisoare, după ce a încercat să înoate din Crimeea până în Odesa

Un rus a ajuns la închisoare, după ce a încercat să înoate din Crimeea până în Odesa

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   19:45
Un rus a ajuns la închisoare, după ce a încercat să înoate din Crimeea până în Odesa

Un bărbat din Rusia a ajuns la închisoare după ce a încercat să înoate din Crimeea ocupată de ruși până în portul ucrainean Odesa. Anchetatorii ruși susțin că bărbatul dorea să se alăture forțelor armate ucrainene.

Un rus cu domiciliul în orașul Sankt Petersburg, care a încercat să înoate din Crimeea ocupată de Rusia până în portul ucrainean Odesa, a fost încarcerat, relatează agenția rusă de știri RIA Novosti citată de Sky News.

Curtea Supremă din Crimeea l-a condamnat pe bărbatul în vârstă de 40 de ani la șase ani de închisoare cu muncă silnică, după ce l-a găsit vinovat de trădare pentru trecerea ilegală a frontierei.

Bărbatul se opunea „operațiunii militare speciale” și anul trecut a decis să părăsească Rusia pentru pentru a ajuta forțele armate din Ucraina.

După ce a contactat un grup de militari voluntari din Ucraina, rusul a încercat să ajungă înot în Odesa via Crimeea. El a cumpărat un costum de neopren, înotătoare, busolă și lanternă subacvatică.

După două zile petrecute în apă, bărbatul a fost reținut de polițiștii de frontieră ruși. El a fost condamnat și va fi trimis într-o colonie penitenciară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rus închis crimeea