x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibil! Ce facea controlorul de trafic german, cand doua trenuri s-au ciocnit frontal

Incredibil! Ce facea controlorul de trafic german, cand doua trenuri s-au ciocnit frontal

12 Apr 2016   •   21:00
Incredibil! Ce facea controlorul de trafic german, cand doua trenuri s-au ciocnit frontal

Controlorul de trafic feroviar acuzat de omor din culpă după ce 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii a două trenuri pe 9 februarie, în landul german Bavaria, a fost arestat marţi, după ce investigaţia a confirmat că, în momentul tragediei, el se juca pe telefonul mobil personal, transmite agenţia EFE.

Anchetatorii citaţi de presa germană afirmă că atenţia sa, care trebuia să se concentreze pe dirijarea traficului feroviar, a fost distrasă de jocul de pe telefon.

Prin urmare, judecătoria din Rosenheim a dispus marţi plasarea în arest preventiv a controlorului de trafic, identitatea sa nefiind dezvăluită.

Coliziunea dintre cele două trenuri ce transportau împreună circa 150 de pasageri s-a produs aproximativ la jumătatea drumului de şase kilometri între staţiunea Bad Aibling şi oraşul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de graniţa cu Austria. Accidentul este cea mai mare catastrofă feroviară care a avut în Germania în ultimii zece ani şi s-a soldat cu 11 morţi şi 85 de răniţi.

Conform concluziilor preliminare ale anchetei, respectivul controlor de trafic a transmis semnale eronate celor două trenuri. El şi-a dat seama de erori şi a încercat să alerteze trenurile prin sistemul radiofonic de urgenţă, dar a folosit greşit şi acest sistem, astfel că în final trenurile s-au ciocnit frontal.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania accident feroviar trenuri bavaria