VARSOVIA. Polonia doreste sa participe la toate actiunile care au ca scop dezamorsarea crizei din UE, precizeaza un comunicat al Ambasadei Poloniei remis redactiei. Precizarea vine in contextul in care anumite masuri luate de autoritatile de la Varsovia sunt vazute cu ochi critic de Bruxelles si de presa occidentala. Comunicatul precizeaza ca unica schimbare esentiala de cadre angajate in domeniul european, operata la Ministerul de Externe polonez, a fost pentru postul de director al Departamentului UE.
PAUZA... LA IMIGRANTI. Marea Britanie are nevoie de un ragaz pentru a absorbi imigrantii, a declarat fostul ministru britanic de Interne, John Denham, relateaza BBC. Mai intai, Regatul Unit trebuie sa "absoarba" imigrantii sositi dupa extinderea UE din 2004, inainte de a permite accesul muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii, a explicat Denham.
GATA DE DISCUTII. Iranul este din nou dispus sa reia negocierile asupra suspendarii activitatilor de imbogatire a uraniului,
a anuntat ieri ministrul de Externe, Manouchehr Mottaki, informeaza AFP.
NUMAR RECORD DE VICTIME. Aproximativ 54.700 de persoane si-au pierdut viata sau au fost date disparute in Coreea de Nord, informeaza AFP. O organizatie umanitara din Coreea de
Sud a anuntat ieri ca alti circa 2,5 milioane de oameni au ramas fara un acoperis deasupra capului dupa inundatiile devastatoare de luna trecuta.
SFATURI PARINTESTI. Un sondaj de opinie realizat in Bulgaria releva ca o treime din parintii bulgari isi indeamna copiii sa-si gaseasca o viata mai buna in afara tarii, relateaza agentia Novinite.
VIZITA CU URMARI. Efortul Budapestei de a convinge Washingtonul sa renunte la regimul vizelor se pare ca a dat roade dupa vizita in Ungaria a presedintelui american, George W. Bush, relateaza Mediafax. Aceasta a avut un impact pozitiv asupra problemei vizelor, a declarat insarcinatul cu afaceri al ambasadei americane la Budapesta, Philip T. Reeker.
SCUTURI IN EUROPA.
In urmatoarele luni, SUA vor recomanda tarilor europene instalarea de rachete de interceptare si sisteme radar pentru scutul antiracheta, a declarat generalul american Henry
Obering, relateaza AFP. Administratia Bush are in vedere instalarea a zece astfel de
rachete in Europa pana in 2011.