x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Inima mea plânge pentru barbaria pe care am comis-o!". Breivik vrea să înfiinţeze un partid fascist pentru a evita repetarea masacrului din 2011

"Inima mea plânge pentru barbaria pe care am comis-o!". Breivik vrea să înfiinţeze un partid fascist pentru a evita repetarea masacrului din 2011

06 Sep 2014   •   08:18
"Inima mea plânge pentru barbaria pe care am comis-o!". Breivik vrea să înfiinţeze un partid fascist pentru a evita repetarea masacrului din 2011

Criminalul norvegian Anders Behring Breivik, condamnat la 21 de ani de închisoare pentru uciderea a 77 de persoane pe insula Utoya, în 22 iulie 2011, vrea să creeze un partid fascist. Scopul lui Breivik este să prevină ca astfel de masacre să nu se mai întâmple, scrie Russia Today.

Într-o scrisoare de 34 de pagini trimisă agenției de presă AFP, Breivik lansează un "ultimatum" Ministerului norvegian al Justiţiei în care îl somează să ridice obstacolele instalate în opinia sa în mod deliberat în calea înfiinţării "Partidului fascist norvegian" (NFP) şi "Ligii Nordice" (NL).

Breivik spune că vrea să răspândească ideologia sa și precizează că, din momentul în care a fost încarcerat, s-a convertit la democrație.

"Ca fost militant, inima mea plânge pentru barbaria pe care am comis-o pe 22 iulie. Ca fost militant, cel mai important lucru din viaţa mea este să acţionez pentru ca un asemenea lucru să nu se mai întâmple niciodată. Scopul NFP şi NL este ca acest lucru să nu se repete", scrie norvegianul, după care semnează "Anders Behring Breivik, secretarul partidului şi candidat la deputăţie din partea NFP şi NL".

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik, care în prezent are 35 de ani, a ucis 77 de oameni în numele luptei împotriva multiculturalismului şi a "invaziei musulmane". Primii opt şi-au pierdut viaţa în explozia unei bombe plasate de extremist în apropierea sediului guvernului de la Oslo, iar ceilalţi 69, în mare parte adolescenţi, au fost împuşcaţi mortal după ce Breivik a deschis focul la o reuniune a tinerilor laburişti pe insula Utoeya.


×