x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul filmului „Inocența Musulmanilor” a falsificat dialogurile actorilor

Autorul filmului „Inocența Musulmanilor” a falsificat dialogurile actorilor

27 Noi 2012   •   15:22
 Autorul filmului „Inocența Musulmanilor” a falsificat dialogurile actorilor
Sursa foto: Mona Shafer Edwards/AFP
Condamnat pentru fabricare de droguri și fraudă bancară, Nakoula Basseley Nakoula, alias Sam Bacile, și-a falsificat nu doar propriul nume, ci și dialogurile actorilor din producția video „Inocența Musulmanilor”, care a generat aprige proteste în lumea arabă, soldate, între altele, cu asasinarea ambasadorului SUA din Libia.
„Mi-au pus în gură cuvinte care nu existau în scenariu și pe care nu le-am rostit”, susține actrița Cindy Lee Garcia, citată de ABC News. Garcia pretinde că dialogurile din pelicula inițială au fost refăcute cu ajutorul unor programe speciale. „Mi-e rău când mă gândesc că au murit oameni din cauza asta. Sunt epuizată și furioasă”, mai spune actrița.
De partea sa, în prima declarație publică ce a survenit arestării, Nakoula, un american de origine egipteană, adept al cultului creștin copt, ține să sublinieze că nu are remușcări în urma consecințelor acțiunilor sale: M-am gândit, înainte de a scrie scenariul, că ar trebui să îmi dau foc în piața publică, pentru a face cunoscut atât americanilor, cât și lumii întregi, că acesta este mesajul în care cred (că Profetul Mahomed este un mincinos și un pedofil – n.r.).
Nakoula a fost condamnat la începutul lunii noiembrie, pentru încălcarea condițiilor eliberării condiționate din închisoare, unde executa condamnarea pentru fraudă bancară. A fost acuzat de mai multe fapte (prin care a încălcat condițiilor de eliberare), inclusiv în legătură cu rolul său în producerea „Inocenței musulmanilor”, dar a fost condamnat, finalmente, doar fiindcă a utilizat nume false, încercând să își inducă în eroare ofițerii supraveghetori.

×