x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stroe: Explicațiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară

Stroe: Explicațiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   19:10
Stroe: Explicațiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară

Explicațiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost „gargară”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care precizează că raportul Frontex pentru 2022 arată că România nu este rută de intrare a imigranților în Europa.

„Explicațiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară. Criza imigranților nu a fost provocată de România, sunt date oficiale. Trebuia și trebuie să fim admiși imediat în Schengen pentru că avem o graniță sigură și de încredere pentru UE. Frontex arată, în raportul anual pentru 2022, că România nu este rută de intrare a imigranților în Europa”, scrie pe Facebook Ionuț Stroe.

El precizează că imigranții au sosit prin „filiera balcanică”, în numere foarte mari, mai ales prin Serbia. 330.000 de persoane venite prin Balcanii de Vest.

„Nu prin România! Acestea sunt datele oficiale. Nu poți să lucrezi cu cifre inventate și care contrazic realitatea. Guvernul austriac trebuie să admită că a greșit și că România nu reprezintă o problemă. Pur și simplu, e o minciună să continui să spui că România este o cale de intrare pentru imigrația ilegală. Celelalte state din UE și Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să își revizuiască poziția, care este și una împotriva regulilor și normelor europene. Imigrația iliegală a fost la un nivel ridicat în 2022 în UE, dar România a fost veriga puternică, nu granița slabă. România trebuie premiată pentru că a reușit să apere granițele, nu să fie sancționată și ținută pe tușă. Nu putem să mai acceptăm un astfel de tratament discriminatoriu pentru români, fără nici un temei”, încheie Stroe.

La ultimul Consiliu JAI, din 8 decembrie 2022, Austria a refuzat aderarea României la Spațiul Schengen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ionuț Stroe Austria Schengen