x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Islanda, ţara cu cea mai sănătoasă bucătărie

Islanda, ţara cu cea mai sănătoasă bucătărie

de Agerpres    |    01 Iul 2014   •   21:21
Islanda, ţara cu cea mai sănătoasă bucătărie

Islanda este cea mai potrivită ţară pentru o viaţă sănătoasă şi lungă, conform documentarului "The World's Best Diet" realizat de postul de televiziune Channel 4 din Marea Britanie, care a întocmit un clasament de zece poziţii al ţărilor cu cea mai sănătoasă bucătărie, transmite Huffington Post.

Bucătăria islandeză combină peştele proaspăt, o carne de foarte bună calitate, cu produsele lactate. Interesant este că bucătăria islandeză a reuşit să devanseze în clasament bucătării consacrate, precum cea italiană sau cea grecească, care s-au plasat pe locurile imediat următoare.

Apropierea faţă de mare face ca felurile principale de mâncare să includă printre altele "saltfishkur" - peşte uscat şi sărat şi "harshfiskur" - un fel de pastramă de peşte, "hakarl" - rechin, "sild" - hering afumat în diverse arome sau "skata" (calcan). Mielul afumat, brânzeturile şi supele de carne sunt, de asemenea, foarte populare în Islanda.

În top zece s-au mai regăsit: Japonia (locul 5), Franţa (locul 8) şi Spania (locul 9).

Prezentatorii Jimmy Doherty şi Kate Quilton au aşezat în ordine tipurile diferite de alimentaţie ale fiecărei ţări, bazându-se pe alimentele cumpărate săptămânal din magazine şi pe felurile specifice de mâncare. Totodată au fost luate în calcul şi date privind rata obezităţii, bolile de inimă, diabetul şi speranţa de viaţă din fiecare ţară în parte.

×
Subiecte în articol: mancare sanatoasa islanda