x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Orientul Mijlociu. Israelul vrea evacuarea orașului Gaza

Război în Orientul Mijlociu. Israelul vrea evacuarea orașului Gaza

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   14:15
Război în Orientul Mijlociu. Israelul vrea evacuarea orașului Gaza
Sursa foto: Hepta

Israelul le-a cerut tuturor oamenilor din orașul Gaza să plece de urgență. Ei au fost informați prin pliante că zona este periculoasă și trebuie să plece spre două adăposturi din sudul Fâșiei. ONU susține că noua evacuare provoacă îngrijorare.

Operațiunile militare israeliene în orașul Gaza continuă pe măsură ce discuțiile privind încetarea focului se reiau. Totuși, Hamas a anunțat că discuțiile ar putea fi în pericol ca urmare a deciziei.

Armata israeliană le-a cerut tuturor locuitorilor orașului Gaza să evacueze spre sud, din cauza intensificării operațiunilor din nord, potrivit BBC.

Pliante aruncate de aeronave îi instruiesc pe „toți cei din orașul Gaza” să părăsească o „zonă de luptă periculoasă” prin rutele sigure desemnate. Rutele duc la adăposturi din Deir al-Balah și al-Zawaida.

ONU a spus că este profund îngrijorată de ordinele de evacuare. Este a doua oară de la începutul războiului când locuitorilor orașului Gaza li se cere să evacueze. Se estimează că în orașul Gaza se află mai mult de un sfert de milion de oameni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: razboi gaza Israel palestinieni onu