x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greu de pensionat - povestea reală

Greu de pensionat - povestea reală

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2023   •   08:20
Greu de pensionat - povestea reală

Americanca Jayne Burns se trezește la ora 5, bea o cafea, mănâncă o gogoașă și se pregătește de serviciu. Conduce 20 de minute până acolo și lucrează până la ora 13. Muncește patru zile pe săptămână, pentru că joia este dedicată cumpărăturilor și mersului la coafor. Acest program a făcut înconjurul lumii pentru un singur motiv: Jayne Burns are 101 ani.

 

Femeia locuiește în Cincinnati (SUA) și este croitoreasă la un magazin dintr-un oraș apropiat. Ea a început să fie cunoscută pe rețelele sociale la 99 de ani, când un coleg mai tânăr cu 80 de ani a început să posteze filmulețe cu ei doi la serviciu. Povestea ei a captivat acum publicul de pe TikTok.

 

Jayne Burns spune că a încercat de câteva ori să se pensioneze, prin anii ’70 și ’80, dar de fiecare dată a simțit că îi lipsește munca. Chiar munca ar fi, spune ea, unul dintre secretele longevității. „Îmi place să vorbesc cu toți colegii mei și să întâlnesc clienți care sunt foarte drăguți, chiar dacă unii dintre ei sunt surprinși să mă vadă la masa de lucru”, a declarat ea. Spusele lui Burns sunt confirmate chiar de studii științifice, care arată că relațiile pozitive de la locul de muncă țin stresul la un nivel scăzut. Stresul persistent favorizează bolile cronice și inflamatorii, asociate cu speranța redusă de viața.

 

A fi ocupată te împiedică să te concentrezi asupra durerilor tale. Și este mai ușor de continuat

Jayne Burns, croitoreasă, 101 ani

×
Subiecte în articol: jayne burns 101 ani