x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jean-Marie Le Pen: Parlamentul European, o instituţie "bolşevică"

Jean-Marie Le Pen: Parlamentul European, o instituţie "bolşevică"

de Mediafax    |    14 Sep 2011   •   18:34

Presedintele de onoare al Frontului National din Franta, Jean-Marie Le Pen, a calificat Parlamentul European drept o institutie "bolsevica", dupa ce a fost criticat dur de ecologisti pentru ca a evocat o legatura intre atacurile din Norvegia si imigratie, relateaza AFP.
In cadrul unei dezbateri pe tema atentatului cu bomba si a atacului armat impotriva unei reuniuni a tinerilor de la 22 iulie din Norvegia, vicepresedintele Verzilor din PE, Daniel Cohn-Bendit, l-a criticat pe eurodeputatul Le Pen. "Este intolerabil ca Parlamentul European sa includa un parlamentar care face afirmatii atat de rasiste si abjecte, este inacceptabil pentru un Parlament ca al nostru", a afirmat el.
In cursul verii, Jean-Marie Le Pen a criticat, in urma atacurilor, "naivitatea" Guvernului norvegian in fata pericolului terorismului si "a imigratiei masive, care este cauza principala, se pare, in spiritul acestui nebun ucigas". El a considerat ca este "mai grava" aceasta naivitate decat atacul armat, calificat drept "accident". Aceste declaratii au declansat o polemica la vremea respectiva.
Le Pen, incurajat de fiica sa Marine, care i-a succedat la conducerea Frontului National si este de asemenea eurodeputat, s-a ridicat de la locul sau pentru a-i raspunde lui Cohn-Bendit. "Am spus ca Guvernul norvegian este naiv pentru ca nu a luat masuri de securitate, politiei i-a trebuit o ora si jumatate pentru a ajunge la locul crimei, cred ca este normal ca un deputat european sa-si exprime parerea despre un Guvern care face parte din Europa", a precizat el, inainte de a fi intrerupt de presedintele PE, Jerzy Buzek. "Zici ca suntem la bolsevici aici!", a protestat atunci presedintele de onoare al Frontului National.

×