x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jens Stoltenberg: Suntem îngrijoraţi că Rusia încearcă să fabrice un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei

Jens Stoltenberg: Suntem îngrijoraţi că Rusia încearcă să fabrice un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei

17 Feb 2022   •   15:24
Jens Stoltenberg: Suntem îngrijoraţi că Rusia încearcă să fabrice un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei

NATO crede că Rusia vrea să inventeze un pretext pentru a invada Ucraina, după bombardamentele peste linia armistiţiului din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, potrivit secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

"Suntem îngrijoraţi că Rusia încearcă să fabrice un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei. Intenţiile Rusiei încă nu sunt clare", a spus oficialul NATO. 

El a atras atenția că Rusia dispune de toate mijloacele pentru a ataca Ucraina. 
"Are suficiente trupe, suficiente capabilităţi pentru a lansa o invazie deplină a Ucrainei în timp scurt sau fără o perioadă de atenţionare. De aceea situaţia este atât de periculoasă", a precizat  Stoltenberg.

Și șefa diplomației britanice, Liz Truss, spune că Moscova vrea să inventeze un pretext pentru invadarea Ucrainei. 

"Relatările despre o presupusă activitate militară neobişnuită din partea Ucrainei în Donbas sunt o încercare ostentativă a guvernului rus de a fabrica pretexte pentru o invazie. Face parte din strategiile Kremlinului. Marea Britanie va continua să denunţe campania de dezinformate a Rusiei", a scris aceasta, pe Twitter.

Separatiștii din estul Ucrainei, susținuți de Rusia, acuză forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore.

 

×
Subiecte în articol: nato Rusia ucraina jens stoltenberg