x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actriţă britanică, mutilată de câinele poliţiei care a intervenit să o protejeze de tâlhari

Actriţă britanică, mutilată de câinele poliţiei care a intervenit să o protejeze de tâlhari

16 Ian 2014   •   16:53
Actriţă britanică, mutilată de câinele poliţiei care a intervenit să o protejeze de tâlhari

Actriţa britanică Juliet Aubery a primit scuze din partea poliţiei metropolitane din Londra la aproape doi ani după ce un câine poliţist a mutilat-o în timpul unei intervenţii în casa acesteia, care era tâlhărită.

Actriţa, câştigătoare a unui premiu Bafta, se afla singură în casa ei din Londra, în martie 2012, când a auzit că mai mulţi bărbaţi i-au spart uşa.

Aceasta s-a ascuns sub patul fiicei sale şi a apelat poliţia, fără să poată vorbi, însă, pentru că se temea că tâlharii, din a căror conversaţie a dedus că erau înarmaţi, o vor auzi.

În cele din urmă Aubery a trimis un sms soţului ei prin care a descris situaţia, poliţia intervenind după 30 de minute. Actriţa spune că s-a simţit uşurată când a auzit agenţii intrând în casă şi arestând tâlharii, însă situaţia a devenit groaznică atunci când a fost atacată de un câine poliţist care însoţea agenţii.

"Uşurarea mea a fost totală, mă simţeam atât de relaxată. Plângeam, râdeam, credeam că acum totul va fi ok", povesteşte actriţa. Când să iasă de sub pat, însă, a fost reperată de câinele poliţist.

"A venit direct spre mine. Şi-a înfipt dinţii în piciorul meu, a perforat pielea şi muşchii ajungând până la os. M-a târât de sub pat şi când am încercat să mă ridic, m-a muşcat şi de celălalt picior. A fost o durere cum nu mai simţisem niciodată", a povestit actriţa.

Femeia a fost doborâtă de câine care a muşcat-o apoi de mână. Aceasta îşi aminteşte că în timp ce încerca să împiedice câinele să o muşte de gât, trei poliţişti sătăteau lângă ea fără să intervină.

"Strigam la ei: luaţi-l de pe mine, luaţi-l de pe mine. Mă uitam direct în ochii lor. Stăteau acolo fără să facă o mişcare. Erau îngheţaţi. Nici măcar n-au scos un cuvânt, doar se uitau".

Atacul a durat aproximativ un minut, până când dresorul câinelui a intrat în dormitor şi a oprit atacul.

Actriţa a necesitat o perioadă lungă de spitalizare, după incident, inclusiv consiliere psihologică, dezvoltând atacuri de panică.

Timp de 18 luni poliţia a investigat cazul eliberând în cele din urmă un raport în care se precizează că dresorul câinelui a dat dovadă de neglijenţă. Agenţii care s-au uitat la actriţă în timp ce era atacată nu au fost găsiţi vinovaţi.

"Este extraordinar. Motivul pentru care poliţia spune că agenţii nu au intervenit este că nu se afla în încăpere persoana potrivită pentru a da comanda stop", spune Aubrey.

"În urma anchetei am tras mai multe învăţăminte şi am stabilit un nou set recomandări pentru astfel de situaţii", se mai arată în raportul poliţiei.

Câinele responsabil pentru atac a fost pensionat.

×
Subiecte în articol: atac caine politie londra juliet aubery