x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist moldovean, arestat la Tiraspol pentru "înaltă trădare"

Jurnalist moldovean, arestat la Tiraspol pentru "înaltă trădare"

de Sînziana Stancu    |    09 Apr 2010   •   00:00

Jurnalistul agenţiei Novîi Reghion, Ernest Vardanean, a fost reţinut de autorităţile de la Tiraspol sub acuzaţia de "înaltă trădare".  

"În acest moment, jurnalistul se află în custodia structurilor de securitate de la Tiraspol", a declarat preşedintele asociaţiei pentru drepturile omului Promo-LEX, Ion Manole, citat de Jurnalul de Chişinău, precizând că, potrivit unor surse din regiunea separatistă, Vardanean ar fi fost reţinut încă de miercuri. Potrivit altor surse însă, jurnalistul a fost reţinut astăzi (n.r.).

"Până acum nu a existat nici o reacţie din partea structurilor internaţionale", a adăugat Manole, precizând că jurnalistul beneficiază de un avocat din oficiu, iar asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului sunt gata să îi dea ajutor.
Vardanean locuieşte împreună cu familia la Tiraspol, unde lucrează din 1998.

Jurnalistul reţinut la Tiraspol fusese concediat în urmă cu un an de agenţia Novîi Reghion, potrivit redactorului-şef al acesteia, citat de PRO TV Chişinău.
Soţia lui Vardanean a declarat acestui post de televiziune că el a fost reţinut de securitatea transnistreană încă de miercuri seară. Autorităţile transnistrene nu au oferit deocamdată nici o informaţie despre reţinerea lui Vardanean şi acuzaţiile care îi sunt aduse.

Potrivit unor surse care nu au fost dezvăluite, jurnalistul ar fi fost angajat recent de o organizaţie internaţională, urmând să plece în Statele Unite. Conform legislaţiei transnistrene, jurnalistul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: externe