x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cere Hamas încetarea imediată a focului

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cere Hamas încetarea imediată a focului

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2024   •   10:15
Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cere Hamas încetarea imediată a focului
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele american Kamala Harris a cerut duminică grupării militante palestiniene Hamas să accepte o încetare imediată a focului de șase săptămâni, îndemnând în același timp Israelul să facă mai mult pentru a spori livrările de ajutoare în Gaza, scrie Reuters.

„Având în vedere amploarea imensă a suferinței din Gaza, trebuie să existe o încetare imediată a focului", a declarat Harris la un eveniment în Selma, Alabama. „Există un acord pe masă și, așa cum am spus, Hamas trebuie să fie de acord cu acest acord. Haideți să obținem o încetare a focului”.

„Guvernul israelian trebuie să facă mai mult pentru a crește semnificativ fluxul de ajutor”, a mai spus ea.

Duminică, o delegație a Hamas a sosit la Cairo pentru o rundă de negocieri pentru încetarea focului. Versiunea online a ziarului israelian Yedioth Ahronoth a relatat că Israelul a boicotat discuțiile după ce Hamas a respins cererea sa de a obține o listă completă cu numele ostaticilor care sunt încă în viață.

În comentariile sale, Harris a prezentat modalități specifice prin care guvernul israelian poate permite accesul mai multor ajutoare în Gaza. „Trebuie să deschidă noi puncte de trecere a frontierei. Nu trebuie să impună restricții inutile în ceea ce privește livrarea ajutorului. Trebuie să se asigure că personalul umanitar, locațiile și convoaiele nu sunt vizate și trebuie să lucreze pentru a restabili serviciile de bază și a promova ordinea în Gaza, astfel încât mai multe alimente, apă și combustibil să ajungă la cei care au nevoie”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kamala harris hamas