x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kamala Harris îl nominalizează pe Tim Walz pentru postul de vicepreședinte

Kamala Harris îl nominalizează pe Tim Walz pentru postul de vicepreședinte

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2024   •   17:15
Kamala Harris îl nominalizează pe Tim Walz pentru postul de vicepreședinte
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele Kamala Harris a luat o decizie cu privire la postul de vicepreședinte, dacă democrații vor câștiga alegerile prezidențiale. Patru persoane apropiate afirmă că alegerea este guvernatorul Tim Walz din Minnesota.

Selecția încununează ascensiunea scurtă, dar rapidă, a democratului din Midwest de la statutul de relativ necunoscut la cel de lider al atacurilor partidului împotriva lui Donald Trump, scrie CNN.

Harris nu l-a sunat oficial pe Walz pentru a-i oferi postul, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu procesul.

Fost educator, Walz se află la al doilea mandat de guvernator al statului Minnesota și prezidează Asociația guvernatorilor democrați. Anterior, a fost membru al Congresului timp de 12 ani, reprezentând un district rural cu tendințe conservatoare care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat în mare parte de republicani.

Walz a fost un apărător declarat al lui Joe Biden, iar când Biden a renunțat la candidatură, Walz a susținut-o pe Harris.

Alegerea lui Walz subliniază, de asemenea, concentrarea campaniei lui Harris asupra unei căi spre victorie care pune accentul pe „zidul albastru" al statelor din Midwest. Minnesota se află puțin în afara acestei sfere, dar Walz, care a fost antrenor de fotbal în liceu, a evoluat în timpul mandatului său într-un fel de erou popular populist progresist - exact genul de voce pugilistică pe care democrații care se luptă cu Trump sunt dornici să o evidențieze.

(sursa: Mediafax)

 

×