x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kievul a adoptat un proiect de lege care prevede supravegherea artiştilor ruşi care călătoresc în Ucraina

Kievul a adoptat un proiect de lege care prevede supravegherea artiştilor ruşi care călătoresc în Ucraina

05 Oct 2017   •   19:14
Kievul a adoptat un proiect de lege care prevede supravegherea artiştilor ruşi care călătoresc în Ucraina

Parlamentul ucrainean a aprobat joi un controversat proiect de lege ce prevede supravegherea artiştilor ruşi care intenţionează să ţină spectacole în Ucraina, relatează agenţia Xinhua. 

Legea referitoare la muzicieni, cântăreţi şi alţi profesionişti ruşi din domeniul divertismentului a fost aprobată cu 232 de voturi ''pentru'', trecând de pragul de 226 de voturi necesare, potrivit unui comunicat postat pe site-ul parlamentului. 

Potrivit legii, artiştii ruşi vor putea să întreprindă un turneu în Ucraina numai după ce vor primi aprobare din partea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Prin urmare, organizatorii de turnee vor trebui să prezinte o cerere scrisă către SBU într-un termen de nu mai puţin de 30 de zile până la data prevăzută pentru turnee. 

Legea le interzice de asemenea tuturor artiştilor ruşi care figurează pe lista SBU ca reprezentând ''o ameninţare pentru securitatea naţională a Ucrainei'' să călătorească prin ţară. 

În martie, SBU i-a interzis Iuliei Samoilova, o concurentă rusă pentru Concursul Eurovision 2017, care a avut loc la Kiev, să intre pe teritoriul ucrainean, invocând faptul că ea a încălcat legislaţia Ucrainei când a vizitat Peninsula Crimeea în 2015 fără să informeze Kievul. 

Conform Serviciului ucrainean al frontierei de stat, peste 70 de artişti ruşi au fost împiedicaţi oficial să intre în Ucraina.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kiev ucraina proiect de lege artisti rusi