x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kievul anunţă un acord cu separatiştii pentru o 'zonă de securitate' la locul prăbuşirii avionului

Kievul anunţă un acord cu separatiştii pentru o 'zonă de securitate' la locul prăbuşirii avionului

19 Iul 2014   •   10:03
 Kievul anunţă un acord cu separatiştii pentru o 'zonă de securitate' la locul prăbuşirii avionului

Membrii 'grupului de contact' format din Ucraina, Rusia şi OSCE au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi în ce priveşte crearea unei 'zone de securitate' în jurul locului unde s-a prăbuşit, joi, un avion malaezian cu aproape 300 de oameni la bord, a anunţat azi şeful serviciilor de securitate ucrainene pe postul public de televiziune.

Potrivit lui Valentin Nalivaicenko, discuţiile cu separatiştii au condus la un acord privind crearea unei zone de securitate de 20 km 'pentru ca Ucraina să-şi poată îndeplini obiectivul esenţial: identificarea cadavrelor şi predarea acestora către familii', a consemnat AFP.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, care desfăşura un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a dispărut de pe ecranele radarelor în după-amiaza zilei de joi, pe teritoriul Ucrainei, în regiunea separatistă Doneţk. La bordul avionului se aflau 298 de oameni. Toţi şi-au pierdut viaţa. (Agerpres)



×