x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov: Rusia este solidară cu Venezuela

Lavrov: Rusia este solidară cu Venezuela

01 Mar 2019   •   13:36
Lavrov: Rusia este solidară cu Venezuela

Rusia a dat vineri asigurări Venezuelei în legătură cu "solidaritatea" preşedintelui rus Vladimir Putin cu aliatul său Nicolas Maduro, preşedintele contestat al Venezuelei, în faţa "unui asalt frontal şi a unei ingerinţe neruşinate", în contextul în care mai multe ţări occidentale îl susţin pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, potrivit AFP. 

"Preşedintele Vladimir Putin îşi transmite promisiunile de sprijin şi de solidaritate colegului său Nicolas Maduro", a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov în deschiderea unei întrevederi cu vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez. 

"Cooperăm cu dvs. într-un mod extrem de strâns şi ne coordonăm acţiunile pe scena internaţională. Acest lucru are o semnificaţie specială într-un moment când Venezuela se confruntă cu un asalt frontal şi cu o ingerinţă neruşinată în afacerile sale interne", a adăugat Lavrov, citat de agenţia RIA Novosti. 

Delcy Rodriguez a spus la rândul său că ţara sa este "victima unei agresiuni din partea SUA". 

După întrevedere, Lavrov a anunţat de asemenea că "Rusia va continua să ajute autorităţile din Venezuela să rezolve dificultăţile economice şi sociale, inclusiv prin acordarea de ajutor umanitar legitim". El a precizat că Moscova analizează trimiterea unui nou transport de medicamente cerute de Caracas. 

Lavrov a spus de asemenea că Rusia ajută Venezuela cu provizii de grâu, dar fără a detalia, potrivit Reuters. 

Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză politică şi umanitară din istoria sa, marcată de o inflaţie extrem de ridicată şi de lipsuri de produse de primă necesitate. 

Juan Guaido, preşedintele social-democrat al Adunării Naţionale controlate de opoziţie, s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie invocând Constituţia. 

El a fost recunoscut preşedinte interimar sau este susţinut de circa 50 de ţări, dar preşedintele Nicolas Maduro, sprijinit de aliaţii săi, printre care şi Rusia, a denunţat o tentativă de lovitură de stat alimentată de SUA.

AGERPRES

×