x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii G7 se adună în Germania într-o reuniune care se anunță a fi dominată de Ucraina

Liderii G7 se adună în Germania într-o reuniune care se anunță a fi dominată de Ucraina

26 Iun 2022   •   19:40
Liderii G7 se adună în Germania într-o reuniune care se anunță a fi dominată de Ucraina

Liderii G7 se adună în Germania într-o reuniune care se anunță a fi dominată de Ucraina și de consecințele invaziei, de la penuria de energie la criza alimentară. Între timp, Zelenski spune că Ucraina va recâștiga toate orașele pe care le-a pierdut.

Se așteaptă ca liderii să încerce să arate un front unit în ceea ce privește susținerea Ucrainei atât timp cât este necesar și creșterea presiunii asupra Kremlinului - deși vor dori să evite sancțiunile care ar putea alimenta inflația și exacerba criza globală a costului vieții.

Partenerii sunt gata să cadă de acord să interzică importurile de aur din Rusia, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu acest subiect.

O sursă guvernamentală germană a declarat ulterior că liderii au avut conversații "cu adevărat constructive" cu privire la o posibilă plafonare a prețurilor la importurile de petrol rusesc.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, că Ucraina va recâștiga toate orașele pe care le-a pierdut în fața Rusiei, inclusiv Severodonețk, și a recunoscut că războiul a devenit greu de gestionat din punct de vedere emoțional.

Într-o alocuțiune video susținută târziu în noapte, el a spus că Ucraina a fost lovită de 45 de rachete rusești în ultimele 24 de ore, pe care le-a descris ca fiind o încercare cinică, dar sortită eșecului, de a frânge moralul poporului său.

"Prin urmare,vom recupera toate orașele noastre - Severodonețk, Donețk, Luhansk -", a spus el.

A fost singura dată într-un discurs când a menționat Severodonețk, care a căzut în cele din urmă în fața forțelor Moscovei, după săptămâni de lupte brutale, conform Reuters.

Atacurile necruțătoare cu rachete au confirmat faptul că sancțiunile împotriva Rusiei nu sunt suficiente pentru a ajuta Ucraina, care are nevoie de mai multe arme, a spus el.

(sursa: Mediafax)

×