x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul transnistrean exclude negocierile cu actuala conducere de la Chişinău

Liderul transnistrean exclude negocierile cu actuala conducere de la Chişinău

15 Apr 2009   •   00:00

Liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, consideră că un dialog cu actuala conducere de la Chişinău pe tema conflictului transnistrean ar fi neproductiv, relatează Interfax-Ucraina citată de Kyiv Post în ediţia electronică.



"În ceea ce priveşte negocierile, comunitatea internaţională a văzut încă odată cu cine avem de a face. Ce am putea discuta cu o conducere care este în conflict cu propria naţiune? Chiar credeţi că aceasta este capabilă să îi apere pe transnistreni de naţionalişti?", a declarat Smirnov într-un intreviu acordat Interfax, întrebat dacă evenimentele recente de la Chişinău vor afecta perspectivele procesului de soluţionare a conflictului transnistrean.

"Cum poate cineva accepta un politician care este sigur că încă mai poate impune ceva cetăţenilor transnistreni, că cineva ar putea fi numit sau obligat să facă ceva? A sosit momentul ca (preşedintele Republicii Moldova, Vladimir) Voronin să înţeleagă că suntem capabili să ne decidem singuri viitorul şi putem fi abordaţi numai ca (parteneri) egali", a precizat acesta.

"O asemenea situaţie (în Republica Moldova) a divizat opinia publică încă de la început şi a periclitat unificarea", a adăugat el.

"Prin urmare, nu există şi nu va exista stabilitate politică în (Republica) Moldova în viitorul apropiat, nici o societate unită dornică să apere suveranitatea ţării sale", a precizat Smirnov.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe