x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 132. Trupele ruse se apropie de Slaviansk, din regiunea Donețk

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 132. Trupele ruse se apropie de Slaviansk, din regiunea Donețk

05 Iul 2022   •   06:28
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 132. Trupele ruse se apropie de Slaviansk, din regiunea Donețk
Sursa foto: Hepta

Marți, 5 iulie 2022, este cea de-a 132-a zi de război în Ucraina.

Update Ramzan Kadirov se ocupă, mai nou, cu..."arta". Liderul de la Groznii a găsit un actor care aduce cu președintele Ucrainei - Volodimir Zelenski - si a inventat un clip video. Poate că așa arată visele lui Kadirov, interpretarea și scenariul aduc a mentalitate de gradiniță.  In postarea însotitoare, liderul cecen isi continua infantilismul: "Cu ocazia victoriei si retragerii trupelor ucrainene din Lugansk, Zelenski a semnat un act de capitulare. Va rugam nu postati videoclipul cu comentarii rau intentionate pentru a evita un atac de cord a acestei persoane care este, deja, foarte speriata".

Artileria rusă lovește deja orașul Slaviansk

Trupele ruse se apropie de Slaviansk, din regiunea Donețk. Potrivit primarului din Slaviansk, Vadim Liah, orașul se află acum pe prima linie, transmite Espreso TV.

„Orașul este în prima linie. Acum este foarte important să evacuăm cât mai mulți oameni. (…) Ieri au plecat 70 de oameni, 200 s-au înscris deja pentru mâine. Evacuarea continuă”, a spus primarul din Slaviansk, Vadim Liah.

De asemenea, primarul a povestit cât de departe de oraș, în diferite direcții, sunt rușii.

„Dacă luăm în direcția Liman spre Raigorodok, sunt 7-10 km, dacă luăm în direcția Izium, Dolina, sunt 30 km. Spre direcția Sviatogorsk, rușii sunt de până la 20 km. Artileria lovește deja orașul”, a rezumat primarul.

×
Subiecte în articol: Ucraina slaviansk