x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 159. Rușii s-au retras de pe trei poziții în regiunea Harkov

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 159. Rușii s-au retras de pe trei poziții în regiunea Harkov

01 Aug 2022   •   07:38
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 159. Rușii s-au retras de pe trei poziții în regiunea Harkov
Sursa foto: Hepta

Luni, 1 august 2022, este cea de-a 159-a zi de război în Ucraina.

Update Unitatea de primiri urgențe a spitalului din Nikolaiev și un transport de ajutoare umanitare au fost distruse de rachete lansate de forțele ruse, transmite Sky News.

Incendiile ulterioare au distrus și un transport de ajutoare umanitare, alcătuite din medicamente și alimente.

Trei civili au fost uciși și alți 16 au fost răniți de bombardamentele din regiunea Donețk, transmite administrația de la Kiev.

Guvernatorul din Donețk, Pavlo Kyrylenko, i-a îndemnat din nou pe locuitori să părăsească zona. Printre persoanele rămase în localitate se află și 52.000 de copii.

Update Ministerul rus al Apărării anunță că au fost distruse două lansatoare de rachete multiple HIMARS în regiunea Harkov şi un sistem de lansare a rachetelor antinavă Harpoon în regiunea Odesa, scrie Reuters. 

Totodată, Ucraina a primit, duminică, alte 12 lansatoare HIMARS din SUA. Acestea au rază lungă de acțiune. 

Livrarea de armament cu rază lungă de acțiune a provocat reacția Moscovei, autoritățile ruse spunând că din acest motiv își va extinde operațiunea militară în Ucraina dincolo de regiunea Donbas. 

Update Volodimir Zelenski condamnă ultimul bombardament al forţelor ruse, asupra oraşului Nikolaev, din sudul Ucrainei, și a anunțat că luptătorii ucrainene vor riposta, scrie DPA.

''Astăzi a avut loc unul dintre cele mai brutale bombardamente asupra oraşului Nikolaev şi regiunii. Niciun atac rusesc nu va rămâne fără răspuns din partea armatei noastre'', a spus Zelenski într-un mesaj video.

Forțele ruse sunt mutate din estul Ucrainei către zonele ocupate Herson şi Zaporojie, din sudul ţării.

Rușii s-au retras de pe trei poziții în regiunea Harkov

Armata ucraineană a respins trupele rusești în direcții precum Harkov, Bakhmut și Avdiivka. Inamicul a avut succes parțial lângă Avdiivka și a transferat anumite unități din direcția Sloviansk în direcția Zaporozhzhia.
Declarația a fost făcută de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, relatează Ukrinform.
Începând cu ora 18:00, 31 iulie 2022, situația a rămas neschimbată pe direcțiile Volyn și Polissia. Forțele armate belaruse îndeplinesc sarcini pentru a spori protecția graniței de stat belorus-ucrainene din regiunea Brest și regiunea Gomel.

×
Subiecte în articol: Ucraina