x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 162. Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 162. Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski

04 Aug 2022   •   13:20
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 162. Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski
Sursa foto: Heprta

Ziua 162. Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski

Update Forțele ucrainene și ruse duc lupte grele în afara oraşului Doneţk din estul Ucrainei. Ambele părţi anunţă pierderi mari, scrie dpa.  

Oraşul Doneţk însuşi este controlat de separatiştii proruşi din 2014, dar luptătorii ucraineni controlează mari părţi ale zonei.

Confruntări au fost raportate în jurul localității Piski, miercuri noapte, aflat la vest de fostul aeroport din Donețk. Separatiştii au anunţat deja capturarea poziţiilor care au fost contestate ani de zile. 

Forțele ucrainene anunță că oraşele Marinka şi Krasnohorivka, aflate la sud-vest de Doneţk, as-au aflat sub tiruri intense. Centrul oraşului Avdiivka a fost bombardat. 

Armata rusă încearcă spargerea pozițiilor defensive din jurul Sloviansk-Kramatorsk din regiunea Doneţk. Luptele continuă până la sud-est de joncţiunea Bakhmut.

Update Miercuri noapte, lupte au fost raportate în jurul satului Piski, situat la vest de fostul aeroport din Doneţk. Separatiştii au anunţat deja capturarea poziţiilor care au fost contestate ani de zile. Aceste declaraţii nu pot fi verificate independent.

Potrivit Ucrainei, oraşele Marinka şi Krasnohorivka, la sud-vest de Doneţk, au fost de asemenea recent sub tiruri intense. În plus, centrul oraşului Avdiivka a fost bombardat. Se pare că aceste eforturi sunt menite să elibereze Doneţkul din strânsoare. Oraşul industrial a fost recent bombardat de mai multe ori de artileria ucraineană.

De asemenea, trupele ruse continuă încercarea de a sparge poziţiile defensive din jurul conurbaţiei Sloviansk-Kramatorsk din regiunea Doneţk. Potrivit Statului Major General, luptele continuă până la sud-est de joncţiunea Bakhmut.

Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski

Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog, şi ar putea pregăti noi operaţiuni ofensive în sudul Ucrainei, indormează comandamentul militar sudic al Ucrainei.Oraşul producător de oţel Krvoi Rog, unde a crescut preşedintele ucrainean, se află la aproximativ 50 de km de linia de front sudică şi a fost vizat în noaptea de miercuri spre joi de bombardamente, a anunţat şeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk, care a postat fotografii cu consecinţele bombardamentelor nocturne din districtul Krivoi Rog.   „Rusia a început să creeze un grup de atac în direcţia Krivoi Rog. De asemenea, este destul de probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la graniţa administrativă a regiunii Herson.

×
Subiecte în articol: Ucraina