x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 256. Ucrainenii revendică incursiuni în spatele liniilor inamice

Război în Ucraina, ziua 256. Ucrainenii revendică incursiuni în spatele liniilor inamice

06 Noi 2022   •   08:42
Război în Ucraina, ziua 256. Ucrainenii revendică incursiuni în spatele liniilor inamice
Sursa foto: Hepta

Duminică. 6 noiembrie 2022, este cea de-a 256-a zi de război în Ucraina.

Update Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță duminică dimineața, pe Facebook, că sediul unei unități ruse a fost distrus în localitatea Basan din regiunea Zaporojie.

În urma loviturilor au fost distruse până la 10 unități de echipament militar și au fost uciși 50 de militari. De asemenea, în așezarea Chulanivka (regiunea Herson), a fost atacat zona de concentrare a unității ocupante. În zonele așezărilor Pology și Marfopil, 20 de unități de echipament militar au fost distruse și până la 80 de militari ai forțelor de ocupație ruse au fost răniți.

Update Şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a raportat că ruşii au atacat raionul Nikopol de sâmbătă seara până duminică dumineaţa, scrie RBC.

Potrivit oficialului, armata rusă a atacat de opt ori, folosind lansatoare de rachete multiple și artilerie grea. În comunitatea teritorială Mirove au fost avariate cinci locuinţe particulare, anexe, autoturisme și conducte de gaz. De asemenea, o fetiță de nouă ani a fost rănită, iar acum se află sub supraveghere medicală.

28 de nave cu produse agricole au părăsit porturile ucrainene în ultima săptămână

Douăzeci şi opt de nave care transportau diverse produse agricole au părăsit porturile ucrainene în ultima săptămână, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Navele au transportat peste 800.000 de tone de produse alimentare din porturile din Odesa, Chornomorsk şi Pivdenny, a declarat Zelenski în timpul unui discurs.

„Destinaţiile sunt Egipt, Libia, Maroc, Algeria, Oman, Turcia, China şi Etiopia. În plus, nava către Etiopia cu 30.000 de tone de grâu la bord a fost închiriată de Programul alimentar al ONU”, a precizat liderul ucrainean, conform CNN.

Zelenski a calificat relansarea din această săptămână a coridorului de cereale din Marea Neagră drept „unul dintre cele mai importante rezultate internaţionale din întreaga toamnă”.

„Lumea nu a cedat şantajului rusesc, actorii cheie au acţionat decisiv şi, ca urmare, a fost evitată agravarea crizei alimentare”, a declarat preşedintele ucrainean. „Când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă”.

Zelenski şi-a încheiat discursul cu ceea ce a numit „o altă dovadă a puterii unităţii reale a lumii”.

El a declarat că platforma caritabilă ucraineană UNITED24 a primit donaţii în valoare de 220 de milioane de dolari de la persoane care locuiesc în peste 100 de ţări din întreaga lume de la lansarea sa în urmă cu şase luni. Ucraina va lansa săptămâna viitoare un nou efort de strângere de fonduri în cadrul platformei pentru a strânge bani pentru o flotă de drone marine, potrivit lui Zelenski.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ucraina