x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 62. O rachetă a distrus podul peste Nistru din regiunea Odesa

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 62. O rachetă a distrus podul peste Nistru din regiunea Odesa

26 Apr 2022   •   08:02
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 62. O rachetă a distrus podul peste Nistru din regiunea Odesa
Sursa foto: Hepta

Marți, 26 aprilie 2022, este cea de-a 62 -a zi de război în Ucraina.

Update Un pod pe care trec o şosea şi o cale ferată deasupra estuarului râului Nistru în sud-vestul Ucrainei a fost marţi puternic avariat de o explozie, informează ediţia online a CNN.Podul, situat în apropierea oraşului Odesa, pare că a fost lovit de o rachetă. ''Circumstanţele şi informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare'', au transmis autorităţile.Imagini de la locul exploziei arată pagube semnificative pe porţiunea podului ce cuprinde şoseaua.

 

 

Update ONU anunță că este gata să organizeze evacuarea celor blocați în Mariupolpotrivit BBC. Anunțul a fost făcut, la Moscova, de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în timpul discuțiilor cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Înaltul reprezentant ONU urmează să aibă o întâlnire, marți, și cu președintele rus - Vladimisr Putin. 

Update A fost găsită a treia groapă comună în apropiere de Mariupol, anunță primarul orașului, Vadim Boichenko. El acuză forțele ruse că obligă localnicii să sape gropi în schimbul alimentelor, scrie CNN.

Pe lângă gropile comune descoperite în satele Manhush și Vînohradne, „vedem că mai există încă una", a spus Vadim Boichenko.

Noi imagini din satelit au arătat o groapă comună în satul Starîi Krîm, potrivit canalului Telegram al autorităților orașului.

Imaginile arată gropi săpate pe teritoriul cimitirului vechi din Crimeea, a declarat primăria orașului pe Telegram.

Update O persoană a murit, iar una a fost rănită, în urma atacurilor asupra Zaporojie.

În dimineața zilei de 26 aprilie, două rachete rusești au lovit teritoriul uneia dintre întreprinderile orașului, a treia a explodat în aer.

Update Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că trupele ruse desfășoară un atac masiv cu focuri de armă și blochează unitățile ucrainene în apropierea uzinei Azovstal din Mariupol.

„Inamicul desfășoară un atac masiv cu focuri de armă asupra pozițiilor trupelor noastre, folosind mortiere, artilerie, lansatoare multiple de rachete de-a lungul întregii linii de contact, astfel: în direcția Severodonețk inamicul luptă în apropierea orașului Rubijne; în direcția Popasnyansk încearcă să preia Popasna, luptele continuă; în direcția Avdiivka inamicul încearcă să efectueze atacuri, fără succes; în direcția Kurakhovsk a desfășurat fără succes ofensive spre localitățile din regiunea Donețk. Inamicul desfășoară un atac masiv cu foc și blochează unitățile noastre în apropierea uzinei Azovstal din Mariupol”, susțin autoritățile ucrainene.

Update Cinci case au fost avariate în urma bombardamentelor lansate de armata rusă în regiunea Luhansk, anunță șeful administrației militare regionale, Serghei Gaidai.

Potrivit acestuia, trupele ruse au atacat regiunea de 17 ori în ultimele 24 de ore.

„Patru atacuri puternice de artilerie au fost efectuate la Popasna, două la Lisichansk. Sunt avariate două case în Lisichansk, două în Popasna”, a spus Gaidai.

În prezent, autoritățile verifică informațiile despre posibilele victime.

Update Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că un depozit de muniții a fost distrus în orașul Herson.

UPDATE La Kiev a fost instituită stare de asediu pe timp de noapte pentru a proteja populația de „acțiunile provocatoare" ale Rusiei, anunță autoritățile ucrainene.

Starea de asediu pe timp de noapte este în vigoare la Kiev pe parcursul acestei săptămâni, începând de luni până vineri. Măsura a fost luată din cauza „acțiunilor provocatoare" ale Rusiei, a explicat Oleksandr Pavliuk, șeful Administrației militare regionale din Kiev, într-o postare pe Telegram.

Starea de asediu ține de la 22.00 până la 5.00, ora locală.

„Vă reamintim că în timpul stingerii este interzis să vă aflați pe stradă și în alte locuri publice, să vă deplasați cu mijloacele de transport sau pe jos", a spus Pavliuk.

Cei care sunt implicați în lucrări de infrastructură critică și care au un permis special și un act de identitate sunt scutiți, a precizat el.

„În timpul legii marțiale, este important să se respecte cerințele și deciziile care sunt puse în aplicare pe teren. Astfel de măsuri ajută la protejarea populației de acțiunile provocatoare ale inamicului", a adăugat Pavliuk.

×
Subiecte în articol: Ucraina