x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremonie de Ziua Aviației, în Piața Aviatorilor: Capitala, survolată de avioane și elicoptere

Ceremonie de Ziua Aviației, în Piața Aviatorilor: Capitala, survolată de avioane și elicoptere

20 Iul 2024   •   06:00
Ceremonie de Ziua Aviației, în Piața Aviatorilor: Capitala, survolată de avioane și elicoptere
Sursa foto: Ministerul Apararii

Ministerul Apărării Naționale anunță că sâmbătă, 20 iulie, în Piața Aviatorilot din Capitală va avea loc o ceremonie dedicată Zilei Aviației. Vor survola avioane și elicoptere.

Potrivit MApn; cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sâmbătă, 20 iulie, de la 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, precum și elicoptere tip EC-135 SMURD și S-70M Black Hawk și o aeronavă Learjet 75 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere SA-365 Dauphin ale Serviciului Român de Informaţii, aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României, o aeronavă C-17 Globemaster de la Baza Aeriană Papa din Ungaria și avioane F-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze.

„Antrenamentele desfășurate în perioada 16-18 iulie în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor și survolul aeronavelor cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene din 20 iulie se execută cu luarea tuturor măsurilor de siguranță și respectarea reglementărilor aeronautice în vigoare, astfel încât impactul asupra comunităţii locale să fie minim”, transmite MApN:

(sursa: Mediafax)

×