x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lockdown-ul ar putea costa Austria aproape 4 miliarde de euro, 400.000 de angajaţi intră în șomaj

Lockdown-ul ar putea costa Austria aproape 4 miliarde de euro, 400.000 de angajaţi intră în șomaj

23 Noi 2021   •   14:56
Lockdown-ul ar putea costa Austria aproape 4 miliarde de euro, 400.000 de angajaţi intră în șomaj

Ultmele eforturi ale Austriei de a reduce pandemia de coronavirus ar putea costa până la 1,2 miliarde de euro (1,35 miliarde de dolari) pe săptămână şi pot obliga circa 400.000 de angajaţi să intre în şomaj şi să fie subvenţionaţi de guvern, potrivit Bloomberg.

Oficialii guvernamentali au declarat că evaluează consecinţele după ce Austria, economia de 380 de milioarde de euro, a devenit prima ţară din Europa de Vest care a reimpus măsurile de izolare. Restaurantele, muzeele şi magazinele care vând bunuri neesenţiale au fost forţate să se închidă luni pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.

Impactul economic total ar putea creşte cu până la 50% din cauza vânzărilor pierdute în perioada de obicei aglomerată dinaintea sărbătorilor de Crăciun. Participarea prevăzută la programul federal de locuri de muncă, în baza căruia Austria plăteşte o parte din salariile lucrătorilor forţaţi de pandemie să-şi reducă orele, reprezintă o creştere de patru până la cinci ori faţă de situaţia dinaintea lockdown-ului, a declarat ministrul Muncii, Martin Kocher.

(sursa: Mediafax)

×