x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra pune presiune pe Bruxelles

Londra pune presiune pe Bruxelles

04 Feb 2019   •   18:49
Londra pune presiune pe Bruxelles

Ar fi lipsit de responsabilitate pentru UE să refuze redeschiderea negocierilor asupra acordului de separare cu Marea Britanie, a declarat ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, într-un interviu dat publicităţii ieri, scrie Reuters.

Premierul britanic, Theresa May, a afirmat că doreşte să obţină modificări la acordul agreat anul trecut cu Bruxellesul asupra Brexitului pentru a putea beneficia de sprijin în Parlamentul de la Londra. UE a precizat însă că acordul nu poate fi renegociat. „Vor ei să spună că ar prefera mai degrabă lipsa unui acord decât să negocieze?”, s-a întrebat Liam Fox pentru Sky News. „Este în interesul nostru, al tuturor, să avem un acord, iar faptul că UE susţine că nici măcar nu doreşte să discute pe această temă mi se pare iresponsabil”, a adăugat el. Cu mai puţin de două luni de la dată prevăzută pentru ieşirea Marii Britanii din UE, la 29 martie, Partidul Laburist de opoziţie a declarat că este inevitabil ca executivul să ceară o prelungire a termenului de negociere prevăzut în Articolul 50. Fox, care anterior se pronunţase vehement împotriva prelungirii acestui termen, susţine că extinderea negocierilor fără să se ajungă la un acord nu ar rezolva nimic, însă este „total altceva” dacă Marea Britanie pur şi simplu ar avea mai mult timp la dispoziţie ca să-şi modifice legislaţia în vigoare pentru un Brexit fără probleme. Fox este al doilea ministru britanic important care sugerează că o astfel de amânare ar fi necesară, după ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt.

 

Șeful diplomației de la Londra a declarat recent că Marea Britanie ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a-şi adapta legislaţia.

 

Liam Fox crede că, deocamdată, blocul comunitar este iresponsabil

×