x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LUARE DE OSTATICI într-un oficiu poştal, lângă Paris! Atacatorul este înarmat

LUARE DE OSTATICI într-un oficiu poştal, lângă Paris! Atacatorul este înarmat

16 Ian 2015   •   14:24
LUARE DE OSTATICI într-un oficiu poştal, lângă Paris! Atacatorul este înarmat
UPDATE 16:06 - Surse ale fortelor speciale, citate de AFP, informeaza ca  agresorul s-ar fi predat singur politiei si ca luarea de ostatici a luat sfarsit fara a se inregistra victime. 

UPDATE 15:47
- Un bărbat, cunoscut de poliţie ca fiind un delicvent de drept comun, a luat două persoane ostatice, au anunţat surse poliţieneşti, care au precizat că pista teroristă pare exclusă, relatează AFP.

Anchetatorii par să excludă orice legătură cu atacurile jihadiste asupra publicaţiei Charlie Hebdo şi a magazinului cu specific evreiesc care s-au soldat cu 17 morţi săptămâna trecută la Paris. "Bărbatul este monitorizat psihologic, el cere o ambulanţă", a adăugat o altă sursă.
.................................

O luare de ostatici este în desfășurare, la această oră, într-un oficiu poștal din Colombes, in Hauts-de-Seine, lângă Paris, scrie Le Parisien. Potrivit AFP, bărbatul este înarmat. Nu sunt informații privind numărul persoanelor aflate în oficiul poștal.

Pista terorista nu este exclusa dar primele informatii furnizate de politie spun ca este vorba de un atacator cu antecedente penale si psihiatrice, care a suferit o deceptie in dragoste.
Conform surselor citate, barbatul a intrat in biroul postal in jurul orei 12.30 si a apelat politia din proprie initiativa, pretinzand ca este puternic inarmat, cu grenade si pistoale mitraliera Kalasnikov.

Martorii oculari relateaza ca fortele speciale au creat un perimetru de securitate in jurul biroului postal si un elicopter survoleaza zona.

Pana in momentul acestei relatari nu a fost tras niciun foc de arma si ca mai multe persoane aflate in incinta postei au reusit sa paraseasca cladirea inainte de a fi sechestrate.

Luarea de ostatici are loc în timp ce secretarul american de stat John Kerry se află într-o vizităla Paris.



×