x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte violente între facțiunile cartelului de la Sinaloa, după ce liderul „El Mayo" a fost arestat. Școlile din regiune au fost închise

Lupte violente între facțiunile cartelului de la Sinaloa, după ce liderul „El Mayo" a fost arestat. Școlile din regiune au fost închise

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   07:56
Lupte violente între facțiunile cartelului de la Sinaloa, după ce liderul  „El Mayo" a fost arestat. Școlile din regiune au fost închise
Sursa foto: Hepta/Luptele au început luni și de atunci cel puțin 12 persoane au murit.

Lupte violente se dau în Mexic între două facțiuni ale cartelului de la Sinaloa. Conflictul a izbucnit după ce liderul grupării a fost arestat în SUA. Autoritățile au trimis în zonă numeroși militari, au închis școlile și au suspendat ceremoniile de Ziua Națională.

Luptele au început luni și de atunci cel puțin 12 persoane au murit. Violența a izbucnit după ce traficantul și liderul fracțiunii Los Mayos, Ismael „El Mayo" Zambada, a fost arestat în SUA, potrivit Sky News.

Liderul cartelului, despre care se crede că are în jur de 75 de ani, ar fi fost răpit de un membru al Los Chapitos, o altă facțiune a cartelului, care l-a dus cu avionul peste graniță împotriva voinței sale.

Pe parcursul săptămânii autoritățile din Mexic au fost nevoite să ia măsuri. Au suspendat ceremoniile de Ziua Națională, au trimis în zonă sute de militari și au închis școlile.

Transportul în Culiacan, capitala statului Sinaloa, funcționează la capacitate redusă, iar cetățenii se adăpostesc în casele lor, evitând chiar și deplasările la serviciu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cartel cartel sinaloa El Mayo victime