x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron încă mai crede că poate găsi o majoritate după ce a pierdut controlul Parlamentului

Macron încă mai crede că poate găsi o majoritate după ce a pierdut controlul Parlamentului

22 Iun 2022   •   22:35
Macron încă mai crede că poate găsi o majoritate după ce a pierdut controlul Parlamentului
Sursa foto: Hepta

Toți liderii partidelor din parlamentul francez sunt de acord cu necesitatea de a evita blocajul politic și și spun că trebuie să învețe să facă compromisuri, a declarat miercuri președintele Emmanuel Macron într-un discurs televizat.

În primele comentarii după ce tabăra sa centristă a pierdut majoritatea absolută în alegerile de duminică, Macron a declarat că trebuie găsite acorduri dincolo de liniile de partid și că va încerca, în următoarele săptămâni, să stabilească o majoritate de lucru, relatează Reuters.

Macron s-a bucurat de un control total asupra parlamentului în timpul primului său mandat din 2017. Dar alegătorii care l-au reales președinte în aprilie nu i-au oferit duminică un parlament cu majoritate, furioși din cauza inflației în creștere.

„Nu pot ignora fracturile, diviziunile profunde care traversează țara noastră și care se reflectă în componența noii Adunări (Naționale). Va trebui să clarificăm în cursul următoarelor zile cât de multă responsabilitate și cooperare sunt dispuse să accepte diferitele formațiuni din Adunarea Națională”, a spus Macron.

El a adăugat că, deși va petrece următoarele două zile la un summit al Uniunii Europene, depinde de liderii partidelor politice să spună „cât de departe sunt pregătiți să meargă”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron