x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maduro îl invită pe papa Francisc să medieze criza politică din Venezuela

Maduro îl invită pe papa Francisc să medieze criza politică din Venezuela

04 Feb 2019   •   16:42
Maduro îl invită pe papa Francisc să medieze criza politică din Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că i-a scris papei Francisc pentru a-l ruga să joace un rol de mediator în criza politică din ţara sa, transmite luni dpa. 

'I-am scris o scrisoare papei Francisc (...) spunând că eu slujesc cauza lui Hristos', a afirmat Maduro pentru postul de ştiri italian SkyTg24, declarându-se catolic practicant. 

'În acest spirit, l-am rugat să ne ajute într-un proces de facilitare şi întărire a dialogului', a adăugat Maduro, menţionând eforturile de mediere depuse de Mexic, Uruguay, Bolivia şi de alţii. 

'L-am rugat pe papă să-şi pună la dispoziţie cele mai bune eforturi, voinţa sa, să ne ajute pe această cale a dialogului. Sper că vom avea un răspuns pozitiv' din partea suveranului pontif, a mai spus Nicolas Maduro. 

Papa Francisc se află de duminică seara în Emiratele Arabe Unite (EAU), în prima vizită a unui cap al Bisericii catolice în Peninsula Arabică, leagăn al islamului. 

Mai multe state europene, inclusiv Marea Britanie, Franţa şi Spania, au anunţat luni că-l recunosc pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido ca preşedinte interimar, după ce îi ceruseră lui Maduro să accepte organizarea unui scrutin prezidenţial anticipat. Duminică, într-un interviu acordat televiziunii spaniole La Sexta, Nicolas Maduro a declarat că nu va "da dovadă de laşitate în faţa presiunilor" din partea celor care îi cer plecarea. 

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido (35 de ani), de a se autoproclama preşedinte interimar. Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicolas maduro papa francisc venezuela