x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Atenţionare de călătorie în Grecia - căderi masive de zăpadă

MAE: Atenţionare de călătorie în Grecia - căderi masive de zăpadă

30 Dec 2014   •   15:15

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Greciei asupra faptului că, marţi, Autoritatea Meteorologică Elenă a avertizat cu privire la înrăutăţirea stării meteorologice de pe teritoriul acestei ţări.

Astfel, se anunţă căderi masive de zăpadă atât în zonele de munte, dar şi de câmpie, în special în Nordul şi Estul Greciei, furtuni puternice în Marea Egee şi scăderi mari ale temperaturii.

Căderi abundente de zăpadă vor avea loc în cursul zilei în regiunea Macedoniei şi Thraciei, în insulele din Nord-Estul Mării Egee, în Regiunea Thessalia, Grecia Centrală şi de Est, inclusiv în Provincia Attica, în insulele Sporade, în Insula Evia şi în Peninsula Peloponez.

De asemenea, se vor înregistra rafale de vânt şi furtuni foarte puternice în Marea Egee, în special în insulele Ciclade, Dodecanez, dar şi în Creta, acestea având tendinţa de intensificare în cursul nopţii.

Prognoza pentru miercuri anunţă continuarea şi chiar accentuarea acestor fenomene meteo, care se vor diminua începând cu ziua de joi. Se vor menţine, însă, temperaturile scăzute în zona de nord. Până în prezent, autorităţile elene nu au instituit un cod de avertizare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte atât pagina de internet www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate, pentru informaţii de călătorie actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă "Călătoreşte în siguranţă", a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!" şi prin consultarea "Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014" disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

×