x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Grecia - stare de urgenţă determinată de incendii pe insula Thasos

MAE: Grecia - stare de urgenţă determinată de incendii pe insula Thasos

11 Sep 2016   •   23:38
MAE: Grecia - stare de urgenţă determinată de incendii pe insula Thasos
Sursa foto: Foto: Facbook.com/estbam.matei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că, din cauza incendiilor de vegetaţie produse în insula Thasos, autorităţile au instituit stare de urgenţă, fiind evacuate câteva localităţi - Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas - şi mănăstiri - Arhanghelul Mihail şi Sfântul Pantelimon -, toate aflate în zona sudică a insulei.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES, se are în vedere evacuarea localităţii Theologos, vechea capitală a insulei.

Focul a izbucnit sâmbătă, 10 septembrie, în zona a patru localităţi diferite (Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki), ca urmare a unor trăsnete, şi apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care suflă intens, în direcţia nord-sud.

Autorităţile locale au anunţat că circulaţia rutieră pe ruta de centură a insulei Thasos se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte transportul cu ferry-boat-ul între Limenas-Thasos (nordul insulei) şi portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei.

"Nu există pericol imediat, însă situaţia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind încă sub control, din cauza vântului puternic", mai precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginior de Internet www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. AGERPRES/

×
Subiecte în articol: mae grecia incendii insula thasos