x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAI Moldova: "Am tras cu gloanţe oarbe, dar putem folosi şi gloanţe adevărate"

MAI Moldova: "Am tras cu gloanţe oarbe, dar putem folosi şi gloanţe adevărate"

08 Apr 2009   •   00:00
MAI Moldova: "Am tras cu gloanţe oarbe, dar putem folosi şi gloanţe adevărate"

Noaptea trecută, centrul Chişinăului a semănat cu noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989. Studenţii moldoveni au încercat să păstreze controlul asupra centrului Chişinăului, dar forţele de ordine au intervenit în forţă. Alla Meleca, purtătoarea de cuvânt a MAI Republica Moldova, a declarat, citată de Unimedia: "S-a tras cu gloanţe oarbe deocamdată, dar, dacă va fi nevoie, se vor folosi şi gloanţe adevărate".

Site-ul moldovean curaj.net, care momentan este blocat, anunţă că poliţia a operat aproape 200 de arestări, majoritatea studenţi.

Mai multe focuri de armă simultane s-au auzit în această dimineaţă, în jurul orei 1.00, aparent dinspre clădirea Parlamentului din Chişinău, care fusese devastată în cursul zilei şi unde nu mai rămăseseră decât grupuri răzleţe de protestatari, informează Antena3.ro

Zeci de membri ai forţelor de intervenţie au preluat din nou controlul, în această dimineaţă, asupra birourilor Administraţiei Prezidenţiale şi Parlamentului de la Chişinău şi au arestat zece manifestanţi, transmit Reuters şi AFP.

Continuă să fie probleme cu accesarea internetului în Republica Moldova, multe informaţii fiind transmise pe Twitter. Preşedintele Vladimir Voronin nu a dat semne că ar dori să predea puterea, fiind aşteptate noi reacţii internaţionale în acest caz. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe