x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manevre navale NATO la Marea Baltică

Manevre navale NATO la Marea Baltică

13 Mai 2014   •   08:44
Manevre navale NATO la Marea Baltică

NATO a anunţat lansarea unui exerciţiu naval în Marea Baltică cu participarea a 18 ţări membre şi non-membre ale Alianţei, dar fără Rusia în urma suspendării oricărei cooperări civile şi militare cu Moscova din cauza intervenţiei în Ucraina.

Acest exerciţiu de salvare submarin, care se repetă la fiecare trei ani, denumit Dynamic Monarch şi implicând desfăşurarea de diferite nave militare, submarine, avioane şi elicoptere, se va desfăşura până la 23 mai din portul Gdynia, precizează NATO într-un comunicat primit de AFP la Varşovia, citat de Agerpres.

Acest tip de exerciţiu vizează testarea şi consolidarea procedurilor internaţionale de salvare a submarinelor aflate in pericol, mai precizează NATO, subliniind că submarinele sunt exploatate de marină în peste 40 de ţări din întreaga lume.

Rusia nu va participa la acest exerciţiu 'în urma deciziei NATO de luna trecută de a suspenda orice cooperare cu această ţară ca răspuns la violarea de către Moscova a dreptului internaţional şi principiilor fundamentale care sunt la baza parteneriatului nostru', a explicat un responsabil al NATO.

×