x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mariachi au compus o baladă despre evadarea lui El Chapo (VIDEO)

Mariachi au compus o baladă despre evadarea lui El Chapo (VIDEO)

16 Iul 2015   •   12:42
Mariachi au compus o baladă despre evadarea lui El Chapo (VIDEO)

Evadadrea baronului drogurilor Joaquín 'El Chapo' Guzmán face mare vâlvă în Mexic dar şi în lumea întreagă.

"Marea evadare" este demnă de scenariu de film iar mariachi mexicani au compus deja o baladă despre fuga spectaculoasă a lui El Chapo.

Procuratura generală din Mexic a oferit luni o recompensă de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informaţie despre locul unde s-ar putea ascunde baronul drogurilor Joaquín 'El Chapo' Guzmán, care a evadat sâmbătă din închisoare. Suma oferită este dublă faţă de cât s-a oferit la prima evadare a liderului cartelului Sinaloa, relatează EFE.

Procurorul general, Arely Gómez, a justificat această majorare a recompensei 'pentru că este vorba de o persoană care a evadat de două ori din sistemul penitenciar şi pentru că reprezintă o ameninţare pentru securitatea publică".

La anunţarea recompensei, Gómez i-a informat pe cetăţeni că pot folosi o linie telefonică gratuită pentru a face denunţuri asupra cazului şi a prezentat o fotografie recentă a traficantului de droguri, în care acesta apare fără mustaţă şi cu capul ras.

Guzman a evadat sâmbătă noapte dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcţie. 'El Chapo' a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară.




×
Subiecte în articol: evadare el chapo