x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marina chineză va efectua exerciţii militare în Marea Chinei de Sud

Marina chineză va efectua exerciţii militare în Marea Chinei de Sud

23 Mar 2018   •   11:17
Marina chineză va efectua exerciţii militare în Marea Chinei de Sud

Forţe maritime chineze vor efectua exerciţii militare în Marea Chinei de Sud, a anuntat ziarul ziarul oficial al armatei, care a descris această acţiune drept parte a unor exerciţii de rutină anuale.

 

Într-o scurtă informare apărută pe contul său WeChat, ziarul Armatei de Eliberare a Poporului a anunţat că exerciţii de luptă vor avea loc în scurt timp, fără a da detalii privind data, locul şi navele care vor participa.

'Acestea sunt exerciţii navale de rutină care au loc anual şi care au ca scop testarea şi îmbunătăţirea nivelului de pregătire militară şi creşterea pe deplin a capacităţii de a câştiga. Exerciţiile nu vizează vreo ţară sau ţintă', se arată în publicaţia citată.

Marina şi forţele aeriene din China efectuează frecvent exerciţii în Marea Chinei de Sud, unde guvernul chinez construieşte insule, aerodromuri şi alte facilităţi, provocând îngrijorare în regiune.

China revendică cea mai mare parte din Marea Chinei de Sud, o ruta comercială esenţială care ar deţine importante zăcăminte de petrol şi gaz. Alături de China, Sultanatul Brunei, Malaezia, Taiwan, Vietnam şi Filipine revendică de asemenea părţi din Marea Chinei de Sud. AGERPRES

×
Subiecte în articol: China exercitii militare marea chinei