x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O companie alimentară oferă o barcă modernă unui marinar care a supraviețuit consumând ketchup

O companie alimentară oferă o barcă modernă unui marinar care a supraviețuit consumând ketchup

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   15:20
O companie alimentară oferă o barcă modernă unui marinar care a supraviețuit consumând ketchup

Un marinar din Dominica ar putea primi drept cadou o barcă modernă de la o cunoscută companie care produce ketchup. Asta după ce bărbatul a supraviețuit mai multe săptămâni pe mare consumând ketchup.

Marinarul care în ianuarie s-a pierdut pe mare și timp de săptămâni a supraviețuit consumând ketchup, ar putea avea o nouă barcă. Reprezentanții gigantului Ketchup Heinz încearcă să îl găsească pe Elvis Francois.

Compania a postat un mesaj pe rețelele de socializare și a contactat autoritățile din Dominica, dar și marina columbiană, care l-a salvat pe bărbat la nord-vest de Puerto Bolívar. Deoarece încercările de a-l găsi pe Francois nu au dat rezultate, Heinz cere ajutorul publicului, potrivit CNN

Francois, în vârstă de 47 de ani, își repara barca în apropierea părții olandeze a insulei Saint Martin, în decembrie, când ambarcațiunea sa a fost trasă de curenți în larg. El le-a spus autorităților columbiene că nu avea cunoștințele de navigație necesare pentru a se întoarce la țărm și a petrecut 24 de zile pe mare. Bărbatul a supraviețuit cu o sticlă de ketchup, praf de usturoi și cuburi de bulion Maggi, pe care le-a amestecat cu apă.

Dominicanul a fost salvat după ce pilotul unui avion a văzut barca pe care fusese inscripționat mesajul „Ajutor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marinar barca ketchup