x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un marinar ucis de uraganul Otis, înmormântat la 10 zile după furtună: Nu este corect că ne-au făcut să așteptăm atât de mult timp

Un marinar ucis de uraganul Otis, înmormântat la 10 zile după furtună: Nu este corect că ne-au făcut să așteptăm atât de mult timp

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   12:20
Un marinar ucis de uraganul Otis, înmormântat la 10 zile după furtună: Nu este corect că ne-au făcut să așteptăm atât de mult timp
Sursa foto: Hepta

După zile de incertitudine, autoritățile mexicane au predat corpul lui Jose Ramiro Castro, un marinar care a murit la bordul unei ambarcațiuni turistice în timpul uraganului Otis, o furtună de categoria 5 care a lovit săptămâna trecută orașul balnear Acapulco din Pacific.

Cei dragi au putut în sfârșit să-l înmormânteze pe Castro vineri după-amiază în Acapulco, la zece zile după ce furtuna uriașă a lovit orașul cu inundații puternice și vânturi de 165 de mile pe oră (266 km/h), întrerupând comunicațiile, devastând case și întreprinderi și distrugând mijloacele de trai, scrie Reuters.

Se știe că aproape 50 de persoane au murit din cauza uraganului Otis, care a lovit imediat după miezul nopții, în primele ore ale zilei de 25 octombrie. Alte 59 sunt date dispărute, spun autoritățile mexicane.

Potrivit rudelor, Castro și alți membri ai echipajului au rămas pe Acarey, o cunoscută ambarcațiune turistică care devenise un punct de reper în zonă, în noaptea în care Otis a lovit Acapulco. Castro a rămas acolo pentru a avea grijă de navă, au declarat rudele.

Alți membri ai echipajului au murit, de asemenea, potrivit familiei.

Sora marinarului, Maria Jesus Castro, a declarat pentru Reuters că Castro i-a trimis o înregistrare video imediat după miezul nopții, spunând că marea „devine foarte urâtă”.

„I-am spus să coboare”, a spus ea. Privind în jos la sicriul lui, ea a adăugat: „Uită-te unde este nava, nu sunt semne ale navei, și uite, dragostea mea, uite unde este el”.

Proprietarul vasului nu a putut fi contactat pentru comentarii. Aceasta s-a scufundat în Golful Acapulco, împreună cu alte ambarcațiuni.

Maria a arătat agenției Reuters o înregistrare video a navei, filmată de Castro în noaptea în care s-a scufundat, care a făcut înconjurul rețelelor de socializare, împreună cu fotografii ale navei înainte de furtună. În clip, Acarey poate fi văzut ancorat, zbătându-se în valuri turbulente.

Ea a povestit cum autoritățile i-au spus că trupul lui Castro a fost dus la o morgă din Acapulco pe 27 octombrie, cu șapte zile înainte ca familia să fie contactată. Reuters nu a putut confirma acest lucru în mod independent.

„Nu este corect că ne-au făcut să așteptăm atât de mult timp”, a spus ea. „Nu este corect”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marinar ucis otis uragan