x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Markus Ferber (PPE): România şi Bulgaria nu respectă nici măcar criteriile minime pentru Schengen

Markus Ferber (PPE): România şi Bulgaria nu respectă nici măcar criteriile minime pentru Schengen

06 Mar 2013   •   13:45
Markus Ferber (PPE): România şi Bulgaria nu respectă nici măcar criteriile minime pentru Schengen

“Nu vedem niciun progres în România şi Bulgaria. Schengen nu e doar o chestiune tehnică. Cele două ţări nu respectă nici măcar criteriile minime pentru a intra în Schengen. Poziţia ministrului german de Interne este absolut justificată. Situaţia s-a înrăutăţit în ambele ţări”, a declarat, într-un interviu pentru Radio France Internationale, europarlamentarul german Markus Ferber (membru al Partidului Popular European, familie politică din care face parte şi PDL din România), potrivit EurActiv.

Eurodeputatul popular declară că afirmaţiile ministrului german de Interne privind blocarea aderării României şi Bulgariei la Schengen de către Germania sunt absolut justificate, pentru că “nu se întrevede absolut niciun fel de progres”. “Ba, mai mult, situaţia se înrăutăţeşte în ambele ţări, România şi Bulgaria, şi nu acesta era scopul în ultimul an. Nici România, nici Bulgaria nu au îmbunătăţit lupta anticorupţie şi atunci are sens să nu deschidem graniţele”, a mai spus Ferber.

Markus Ferber precizează că aderarea la Schengen nu e doar un proces tehnic:”Dacă ar fi doar o chestiune tehnică, atunci am putea să încetăm orice angajament privind Uniunea Europeană! Nu este o chestiune tehnică, desigur, este o chestiune politică. În al doilea rând, dacă este o chestiune tehnică, atunci România trebuie să demonstreze că toate condiţiile sunt îndeplinite. Serios vorbind, oficialii români nu pot spune că au îndeplinit toate criteriile”.


×