x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mărturia unui monstru: Breivik a mai ucis 20 de oameni pentru că poliţia i-a ignorat apelul

Mărturia unui monstru: Breivik a mai ucis 20 de oameni pentru că poliţia i-a ignorat apelul

17 Aug 2011   •   10:54
Mărturia unui monstru: Breivik a mai ucis 20 de oameni pentru că poliţia i-a ignorat apelul

Cotidianul britanic The Sun scrie in editia electronica de miercuri ca proportiile macelului de pe insula Utoya puteau fi limitate daca politia l-ar fi sunat inapoi pe Breivik, care anuntase ca vrea sa se predea.

Avocatul lui Breivik, Geir Lippe a declarat ca, la un moment dat, acesta a lasat arma deoparte si a sunat la politie, anuntand ca doreste sa se predea. Breivik a cerut sa vorbeasca cu responsabilul unitatii armate Delta, dar i s-a raspuns ca va fi sunat inapoi. Acest lucru nu s-a intamplat, astfel ca Breivik si-a reluat tirul si a mai ucis 20 de oameni.

Lippe spune ca daca Breivik ar fi fost sunat si s-ar fi asigurat ca mesajul sau a fost inteles, numarul victimelor ar fi fost mai mic. Avocatul teroristului a mai dezvluit ca Breivik ar fi sunat de cel putin zece ori la politie, cu ajutorul unui telefon gasit pe insula, insa legatura s-a realizat doar de doua ori.

In replica, Magne Rustad, un oficial al politiei norvegiene, a declarat ca s-a incercat in cateva randuri contactarea lui Breivik, insa telefonul acestuia era inchis.

×