x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masacru: Șapte ofițeri de poliție au fost uciși în centrul producției de cocaină din Peru

Masacru: Șapte ofițeri de poliție au fost uciși în centrul producției de cocaină din Peru

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   09:20
Masacru: Șapte ofițeri de poliție au fost uciși în centrul producției de cocaină din Peru
Sursa foto: Twitter

Șapte ofițeri de poliție au fost uciși după ce au căzut într-o ambuscadă într-o zonă din centrul statului Peru cunoscută pentru producția de cocaină, a anunțat sâmbătă poliția națională, conform Reuters,.

Atacul a avut loc în orașul Natividad, în regiunea izolată din Anzi și junglă cunoscută sub numele de VRAEM, sau Valle de los Rios Apurimac, Ene y Mantaro, care produce 75% din cocaina din țara sud-americană.

"Plângem pierderea fraților noștri polițiști care au căzut într-o ambuscadă în timp ce se deplasau cu un vehicul în orașul Natividad din Vraem", a declarat Poliția Națională din Peru pe contul său de Twitter.

Un alt ofițer de poliție a fost implicat în atac, dar a supraviețuit.

Autoritățile nu au acuzat nicio organizație pentru atac, dar în zonă grupurile de traficanți de droguri aliate cu rămășițele grupării rebele maoiste Sendero Luminoso au o prezență puternică.

VRAEM, o regiune muntoasă de mărimea Puerto Rico, este centrul unor operațiuni constante ale forțelor de securitate împotriva rămășițelor grupării Sendero Luminoso, despre care poliția spune că acționează ca "gărzi de corp" pentru traficanții de droguri.

Sendero Luminoso a început să dispară la începutul anilor 1990, după încarcerarea fondatorului Abimael Guzman, iar de atunci a dezvoltat legături cu traficanții de droguri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cocaina ambuscada politisti ucisi peru narcos