x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MĂSURI DISPERATE pentru combaterea EBOLA. Forțe de securitate - trimise în zonele de carantină

MĂSURI DISPERATE pentru combaterea EBOLA. Forțe de securitate - trimise în zonele de carantină

31 Iul 2014   •   11:46
MĂSURI DISPERATE pentru combaterea EBOLA. Forțe de securitate - trimise în zonele de carantină
Sursa foto: AHMED JALLANZO/EPA

Președintele din Sierra Leone a declarat joi stare de urgență de sănătate publică, în încercarea de a opri epidemia de Ebola care lovește țara - informează BBC.

Președintele Ernest Bai Koroma a anunțat că epicentrul epidemiei, din estul Sierra Leone, va intra în carantină. Forțele de securitate au fost trimise să impună măsurile.

Sheik Umar Khan, medicul care conducea lupta anti-Ebola în Sierra Leone, a murit marți, la o săptămână după ce contactase virusul.

Citeşte şi Epidemia de Ebola, FĂRĂ PRECEDENT. Organizaţia americană Peace Corps îşi retrage voluntarii din Africa de Vest

Țara vecină Liberia a anunțat miercuri că închide toate școlile pentru a opri răspândirea virusului. De asemenea, personalul administrativ neesențial vă fi trimis acasă timp de 30 de zile. Mai multe zone au intrat în carantină, iar armata a fost implicată în operațiuni.

Citește și Noile profeții ale lui Nostradamus. Ce spun desenele din „Cartea pierdută”?

În capitala Monrovia, spitalele sunt copleșite de amploarea epidemiei, numărul bolnavilor a depășit capacitatea saloanelor, așa că personalul medical a început să-i îngrijească pe pacienți și la domiciliu - transmit corespondenții BBC.

Citeşte şi Focarul de Ebola din Africa de Vest, scăpat de sub control! Medici Fără Frontiere: "Epidemia este fără precedent"

Președintele liberian Ellen Johnson Sirleaf a declarat 1 august zi nelucrătoare, pentru ca în acest timp să dezinfectare toate sediile administrației.

Din cauza crizei, preşedinţii din Sierra Leone şi Liberia şi-au anulat deplasările de săptămâna viitoare din SUA, unde va avea loc summitul Statele Unite – Africa.

IATA nu recomandă restricţii de călătorie!

Ca parte a măsurilor pentru oprirea febrei femoragice virale, lucrătorii aeroporturilor din Sierra Leone vor trebui să se spele pe mâini cu dezinfectant şi să se prezinte periodic pentru a li se controla temperatura.

În acelaşi context, Etiopia şi Kenya au anunţat că vor face controale medicale pe aeroporturi tuturor pasagerilor care sosesc din vestul Africii. Într-o declaraţie, conducerea Ethiopian Airlines spune că personalul de la sol şi de la bordul avioanelor a fost instruit cu privire la procedurile în caz de identificare a unor persoane cu simptomele infectării cu Ebola.

Citeşte şi Marea Britanie - în alertă preventivă de EBOLA

Cu toate acestea, Asociaţia de Transport Aerian Internaţional (IATA) a spus joi, după ce consultări cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, că nu sunt recomandabile restricţii de călătorie sau închiderea graniţelor – informează BBC, care citează Reuters. Mai mult, IATA afirmă că orice risc ar fi redus, în eventualitatea oricum redusă ca o persoană infectată cu Ebola să călătorească cu avionul.

Săptămâna aceasta, două companii aeriene – Asky şi Nigeria's Arik Air – şi-au suspendat zborurile spre Liberia şi Sierra Leone. Măsura a fost luată după ce un pasager infectat a călătorit cu avionul din Liberia în Nigeria.

×
Subiecte în articol: ebola epidemie ebola liberia sierra leone