x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev: 40% dintre tineri ruşi nu sunt apţi fizic să servească în armată

Medvedev: 40% dintre tineri ruşi nu sunt apţi fizic să servească în armată

22 Apr 2009   •   00:00

Rusia a lansat o amplă reformă de modernizare a armatei sale, a cărei structură este moştenită din epoca sovietică.



Forţele militare ruse au o reputaţie foarte proastă, în special din cauza frecvenţei umilirilor şi bătăilor, dar şi pentru că de cele mai multe ori condiţiile de viaţă ale recruţilor sunt deplorabile.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a declarat îngrijorat de faptul că 40% dintre tinerii ruşi nu sunt apţi din punct de vedere medical pentru a-şi satisface stagiul militar obligatoriu, relatează AFP.

 În cursul unei reuniuni guvernamentale organizate la Riazan, în centrul Rusiei, Medvedev a declarat: "Este un lucru cunoscut faptul că există probleme privind numărul de tineri care îşi pot efectua stagiul militar. Sănătatea şi nivelul de dezvoltare psihică a 40% dintre persoanele cu vârsta potrivită pentru a fi recrutate nu corespund cererilor armatei".

El s-a declarat uimit şi de faptul că anii de creştere economică ce au precedat criza mondială nu au îmbunătăţit această situaţie. "Aceste cifre sunt înspăimântătoare, am fi crezut că situaţia s-a îmbunătăţit, dar de fapt nu s-a întâmplat nimic de felul acesta", a spus preşedintele rus.

Medvedev a denunţat şi corupţia medicilor care oferă certificate medicale false pentru ca recruţii să fie scutiţi de serviciul militar. "Şi acesta este un subiect pe care nu trebuie să îl ocolim, certificatele medicale se cumpără, ştim foarte bine acest lucru", a declarat el.

×
Subiecte în articol: externe