x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MI5 face curăţenie în viaţa lui Sarkozy

MI5 face curăţenie în viaţa lui Sarkozy

de Sînziana Stancu    |    09 Apr 2010   •   00:00

După scandalurile de alcov din familia prezidenţială franceză, Nicolas Sarkozy le-a cerut serviciilor MI5 să afle cine se află în spatele zvonurilor potrivit cărora el şi soţia lui, Carla Bruni, se înşală reciproc.

Dezvăluirile făcute de tegraph.co.uk asupra acestei anchete au fost făcute după numai trei ore de când "Prima Doamnă" a Franţei intervenise "live" într-o emisiune de radio tocmai pentru a preciza că nu s-a ordonat nici o anchetă în acest caz, care a fost preluat şi răstălmăcit în fel şi chip de presa din mai multe ţări europene, după ce zvonul apăruse iniţial pe un blog şi fusese preluat de Journal du Dimanche.
Imediat după intervenţia Carlei, Bernard Squarcini, şeful DCRI, a declarat presei exact contrariul, şi anume, faptul că s-a ordonat, într-adevăr, o anchetă la începutul lunii martie, din partea şefului Poliţiei franceze, Frederic Pechenard, care a acţionat din ordinul preşedintelui Sarkozy. În urma acestei anchete, presa franceză a mai dezvăluit că Rachida Dati, fostul ministru al Justiţiei, actual europarlamentar, s-ar fi aflat la originea zvonului şi că ar fi căzut în dizgraţia preşedintelui, fiind considerată de Palatul Elysée persona non-grata.
Surse de la Elysée ar fi dezvăluit zilele trecute că ar exista "probe materiale" că Rachida Dati ar fi, într-adevăr, autoarea zvonului.

×
Subiecte în articol: externe