x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Migranții avansează prin Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor lui Trump

Migranții avansează prin Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor lui Trump

22 Oct 2018   •   08:51
Migranții avansează prin Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor lui Trump

La peste o săptămână de când a pornit din Honduras, o caravană a migranţilor a avansat duminică prin Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor din partea preşedintelui american Donald Trump şi a guvernului mexican, relatează dpa. 

Mii de bărbaţi, femei şi copii au avansat 40 de kilometri pe teritoriul Mexicului pornind de la Ciudad Hidalgo, la graniţa cu Guatemala, şi ajungând în oraşul Tapachula, ambele în statul Chiapas. 

Majoritatea migranţilor au intrat în Mexic ilegal, trecând râul Suchiate dinspre Guatemala şi ignorând apelurile autorităţilor mexicane de a cere azil în Mexic. 

"Statul mexican vă îndeamnă să vă reglementaţi statutul de migranţi în ţară. În caz contrar, trebuie aplicată legea", a spus responsabilului regional pentru migraţie, Francisco Echevarria.

Organizatorii susţin că 7.500 de persoane participă la această caravană, însă nu există date oficiale. Ei mai au de mers alţi 3.800 de kilometri pentru a ajunge la graniţa cu SUA. 

Trump, care a ameninţat că va mobiliza armata pentru a bloca graniţa Statelor Unite cu Mexicul, a scris duminică pe Twitter că "sunt depuse eforturi depline pentru a opri asaltul migranţilor ilegali asupra graniţei noastre de sud". 

El a insistat că migranţii trebuie să ceară mai întâi azil în Mexic, adăugând că, "dacă nu fac asta, SUA îi va întoarce înapoi". 

Trump a ameninţat de asemenea să taie ajutoarele pentru Honduras, Guatemala şi El Salvador dacă ele nu îi vor împiedica pe migranţi să le treacă frontierele în drumul spre SUA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti sua mexic donald trump